یک گرافیست علاوه بر استعداد، به داشتن ذهنی خلاق و یک سری خصوصیات خاص دیگر احتیاج دارد تا بتواند به کمک آن ها در زمینه طراحی گرافیک، که به صورت دائم در حال به روز شدن میباشد، جایی برای خود داشته باشد.یک گرافیست موفق باید بتواند ارتباط تاثیر گذاری با داستان ها، نام تجاری و ذهن مخاطب برقرار کرده و همچنین باید دارای مهارت های ارتباطی خوبی باشد تا بتواند پروژه خود را به بهترین شکل ارائه کرده و در زمان لزوم با مشتری مذاکره رضایت بخشی داشته باشد. شما باید به عنوان یک طراح گرافیک بتوانید خیلی راحت و مستقیم حرف خود را به مشتری بیان کنید.کار طراحان در کمپانی ها مرتبا در حال نوسان میباشد بنابراین زمانی یک کارفرما به دنبال استخدام یک طراح گرافیست باشد، به شخصی احتیاج دارد که دارای مهارت ها مختلفی است.طراحی گرافیک بهم پیوستگی قدرت خَلاقیت و درک هفت عنصر فضا، متن، رنگ، خط، سایز و تبلورش در شکل و تصویر میباشد.
طراح گرافیک:
انواع نقاشی و کنده کاری وبرجسته کاری برروی فلز و چوب وسنگ ومثل آن ها برای چاپ که امروزه شامل طرح و ترسیم پوستر و نمودارهای خطی، آرم های تجاری وصنعتی، تصاویر و نقوش روی جلد کتاب و نشریات وعلائم اقتصادی و راهنمایی استفاده می شود.
طراح گرافیست:
طراح گرافیست به هنرمندی میگویند که برای انجام بصری سفارشی مشخص ، ابتدا تلاش می کند شناخت مناسبی از موضوع سفارش به دست اورد و در ادامه بسته به توانایی های ذهنی خویش و یا با مشورت همکاران دیگری که ممکن است وجود داشته باشند، به ایده ای در مورد سفارش برسد.
ویژگی یک گرافیست حرفه ای از دید کارفرما:
1_برخورداری از انواع مهارت های نرم و سخت:
هر فردی برای آن که کاری را به خوبی انجام دهد نیاز دارد که استعداد و مهارت لازم برای آن کار را داشته باشد. برای مثال، یک طراح گرافیست ایده آل باید از دو مهارت سخت و نرم برخوردار باشد و کار فرما در زمان استخدام باید به این دو مهارت توجه ویژه ای کرده و این مسئله را حتما به درستی بررسی کند. منظور از مهارت های سخت مهارت هایی میباشند که امکان مقایسه آن ها وجود داشته و درارتباط با تمرین ها و آموزش های شغلی و مهارت های لازم برای انجام امور هست. مهارت های نرم هم در واقع ویژگی های شخصیتی و ذاتی فرد مثل امکان انجام کار در شرایط فشار روحی و جسمی، خصوصیات رفتاری و امکان انجام کار به صورت گروهی است.
2_داشتن جنبه انتقاد پذیری:
اگر چه امکان دارد شنیدن نظریات مخالف برای هر طراحی سخت باشد اما باید این را در نظر گرفت که این انتقاد ها به قوی تر شدن شما کمک زیادی خواهد کرد. انتقادات را با رویی گشاده پذیرا بوده و به این فکر کنید که با این انتقاد ها تجربه های شما بیشتر شده و مسیر رشد را به خوبی طی میکنید.
3_تصویر سازی، طراحی و عکاسی:
طراحان گرافیک تجربه هایی در هنرهای تجسمی از جمله نقاشی، طراحی و تصویرگری دارا میباشند، اما در آخر توجه خود را روی طراحی گرافیک تجاری میگذارند. حفظ مهارت طراحی و یا بالا بردن آن به شما این امکان را می دهد تا طرح های خلاقانه و ابتکاری بیشتری بوجود آورید. همچنین اگر شما به عنوان طراح حرفه ای در یک شرکت پذیرفته شده اید، مهارت عکاسی یکی از مهارت هایی میباشد که باید در آن سر رشته داشته باشید چون وقتی شما قدم در دنیای طراحی حرفه ای می گذارید، نیاز به عکاسی کردن پیدا خواهید کرد.
4_خلاقیت:
طراحان گرافیکی میبایستی خلاقیت بالایی داشته باشند. آنها باید ایدههای خود را در زمینههایی مثله متن و عکس، به صورت خلاقانه بیان کرده و راهحلهایی کارامد را برای کارفرمایان تشریح کنند.برای نمونه، آنها باید بتوانند ازراه طراحی وبسایت و یا طراحی عکس، فروش محصولات را بیشتر کنند.
5_اشتیاق:
اگر کاری میکنید که آن را دوست ندارید، در یک صنعت خلاقانه موفق نخواهید بود. حتی با وجود استعداد، طراحی کاری سرشار از عشق میباشد. این کار شامل ساعات کاری غیر عادی، ویرایشهای طولانی و حجم کار پیچیده است. در زمان خستگی باید اشتیاق خود را به کار گیرید که باعث بهترشدن کارتان میشود. یاد میگیرید که چطور پروژهها را متعادل نگه داشته و زمان را مدیریت کرده، اما باید کار را از ابتدا آغاز کنید.
6_حل مشکل:
همچون جنبه زیبایی طراحی، بهتراست از جنبه حل مشکل آن نیز لذت برد. به عنوان طراح باید برای انجام کار، منطقی و منتقدانه فکر کرد. خلاقیت نه تنها برای ایجاد چیزی فوقالعاده بلکه برای فهم چگونه قرار گرفتن قطعات کنار هم و تبدیل ایدهها به محصول نهایی لازم است.
7_مدیریت زمان:
گرافیستها معمولا در حال مدیریت چند پروژه بطور موازی در یک زمان میباشند. به همین دلیل ، گرافیستها باید مهارتشان را در زمینه مدیریت زمان بالا ببرند. لذا توانایی مدیریت و رسیدگی به پروژهها در مهلت تعیین شده ضروری میباشد.
8_مهارت در طراحی محصولات چاپی:
بخش عمده ای از بخش هایی که به هدف برقراری ارتباط و تبلیغات طراحی شده به چاپ می رسند. بنابراین یکی از مهارت هایی که کارفرمایان در طراح میخواهند داشتن درک و دانش در مورد چاپ دیجیتال میباشد. دارا بودن اطلاعات در مورد فرآیند چاپ و نیز آشنایی با محیط های نرم افزاری صفحه آرایی یکی از ملزومات کار طراح میباشد منظور طراحی اقلام تبلیغاتی در آمورش فتوشاپ مثل کارت ویزیت و یا وکتور و طرح لایه باز است.
9_روند رشد و تکامل:
هیچ وقت هیچ کس به آن درجه از علم نرسیده است که بگوید من همه چیز را می دانم! اما شما می توانید با یادگیری مداوم، امتحان نمودن فناوری های جدید و به اشتراک گذاری ایده های خود در جوامع بزرگ تر دانش و علم خود را ارتقا بخشیده و به تکامل نزدیک تر گردید.
10_آشنایی کامل با نحوه طراحی وب:
در صورتی که یک طراح گرافیک از قابلیت طراحی وب هم برخوردار باشد شانس بیشتری برای پیدا کردن یک شغل مناسب خواهد داشت. چون شرکت های دارای وب سایت قطعا ترجیح مى دهند که گرافیستی استخدام نموده که طراحی وب را هم بداند.لذا یادگیری طراحی وب به صورت حرفه ای نیز باعث شده شرکت های زیادی خواهان آن باشند که شما برای آن ها کار کنید.
11_قابلیت برقراری ارتباط:
یک طراح گرافیک حرفه ای باید به خوبی با مخاطب ارتباط برقرار کرده و در زمینه طراحی هم باید از دانش کافی برخوردار باشد و از عباراتی تاثیرگذار در طراحی های خود جهت جذب مخاطب استفاده کند.