یک تدوینگر زمانی میتواند به بالاترین درجه در تدوین دست یابد و خود را به عنوان یک متخصص در امور تدوین بداند که به تمامی نرم افزارهای گرافیکی تسلط کامل داشته باشد.یک تدوینگر حرفه ای زمان مناسب قرار گرفتن هر سکانس را به خوبی تشخیص داده و مطابق به آن ویرایش فیلم را انجام می دهد.
شاید تدوینگر هر اثر هنری را به عنوان نجات دهنده هر اثر دانست چون تدوینگر باید با بهره گیری از علم و دانش خود و استفاده از ابزارها و نرم افزارهای مختلفی که در دسترس دارد قسمت های مختلف یک فیلم را به هم متصل سازد و این به معنای همان تایید نهایی آثار است که از آن صحبت شد.
تاثیر وجود تدوینگرهای حرفه ای را می توان با مقایسه ای جزئی بین فیلم های قدیم و جدید را میتوان حس کرد، امروزه به کمک وجود تدوینگر های حرفه ای و نرم افزارهای گرافیکی پیشرفته شاهد فیلم هایی با کیفیت هستیم که کاربران نیز نسبت به تماشای آن رغبت نشان دهند.در حوزه هنر فیلم سازی تدوینگر مهم ترین نقش را دارد زیرا تنها تدوینگر هر اثر است که می تواند به خوبی نواقص را برطرف کرده و تمام نکات مثبت را به صورت واضح برای بینندگان به تصویر آورد.
تدوینگر با نام های دیگری همچون مونتور که واژه ای فرانسوی میباشد و ادیتور که واژه ای انگلیسی بوده در جوامع هنری شناخته شده است.
تدوین چیست؟
تدوین از آخرین مراحل فیلمسازی می باشد که پس از تولید فیلم صورت میگیردو از آن با عنوان هنر نامرئی شناخته میشود چرا که اثر کار یک تدوینگر بر کل فیلم نمایان است.
کار تدوینگر چیست ؟
وظیفه یک تدوینگر اتصال سکانس ها و تصاویر مختلف فیلم،میکس صدا، ایجاد جلوه های سینمایی مربوط با فیلم و جاگذاری موسیقی متن است.
1_مهارت های ارتباطی:
لازمه تهیه یک فیلم با کیفیت و اثر گذار ، کارتیمی و ارتباط میان تدوینگر ،کارگردان و صدابردار میباشد.
2_مهارت های کامپیوتری خوب:
– از آنجا که بسیاری از کارهای تدوین امروزه به کمک نرم افزارهای کامپیوتری انجام می شود، تدوین گر باید بتواند به خوبی از کامپیوتر و این نرم افزارهای استفاده کند.
3_داشتن دید هنری:
از لازمه های اصلی کار تدوین، داشتن دید هنری میباشد و در فهم درست روند کار و ایده ها و نظرات فیلم ساز به تدوین گر کمک زیادی می کند.
4_شناخت ابزار های تدوین:
برای کار تدوین سه نرم افزار اصلی وجود دارند که لازم بوده یک تدوینگر به صورت کامل به این نرم افزار ها مصلت باشد.
5خلاقیت :
یکی از مهمترین موارد برای وارد شدن به هر کاری داشتن خلاقیت و دید خلاق میباشد.
داشتن خلاقیت در کارهای هنری اهمیت زیادی دارد چون یک هنرمند باید محصولی ارائه دهد تا توجه مخاطبان را جلب کند.داشتن خلاقیت و دید باز برای یک تدوینگر نیز اهمیت زیادی داشته چرا که باید دیدگاه های مخاطبان را شناسایی و با خلاقیت خود باعث ایجاد اثرگذاری بیشتر فیلم روی مخاطبان شود.
6_توانایی انجام کار تیمی:
برای همکاری با سایر عوامل فیلم سازی از جمله کارگردان، صدابردار و… با هدف تهیه محصولی ارزشمند و با کیفیت داشتن کار تیمی با ارزش میباشد.