اگر سالهاست که به صورت غیر اکادمیک در حوزهی طراحی گرافیک و یا سایر رشتههای مرتبط در حال فعالیت میباشید، خواندن چند کتاب میتواند تاثیر زیادی در نحوهی یادگیری و خروجی کارهای شما بگذارد.
مجموعه کتابهای طراحی گرافیک بسیار گسترده و بیشمار هستند. با این حال، بعضی از این کتابها باید توسط هر گرافیستی مطالعه شوند.
1_برندینگ در پنج و نیم قدم:
طراح و گرافیست جهانی و معروف، میشل جانسون در آخرین کتاب خود پروسه ی برندینگ را در 5 قدم اصلی تقسیم کرده است.
_تحقیق و بررسی
_استراتژی
_روایت
_طراحی
_پیاده سازی و اجرا
_در ارتباط بودن
او همچنین ارتباط مستقیم طراحی با استراتژی را در نیم قدم هایی حیاتی توضیح داده است. در این کتاب از 1000 برند به عنوان مثال برای درک بهتر و آنالیز آن برند ها استفاده شده است.
2_کتاب لوگو مدرنیسم:
این کتاب بی نظیر به همت جنس مولر (Jens Muller) و توسط انتشارات TASCHEN چاپ شده است. این مجموعه ارزشمند شامل ۶۰۰۰ لوگوی ترید مارک شده و حرفه ای میباشد که در سالهای ۱۹۴۰ تا ۱۹۸۰ طراحی شده اند.
موضوعات مختلفی که در این کتاب قابل مطالعه بوده، شامل خطوط هواپیمایی، گالریهای معروف، مدیا و تلویزیون و مغازههای خرده فروش است. فصلهای مختلف این کتاب شامل: هندسه، افکت، تایپوگرافی میباشد.
3_چگونه نوشته مایکل بیروت:
یکی از مشهورترین طراحان گرافیک جهان ، مایکل بیروت ، جزئیات فرآیندهای خلاق پشت شناخته شده ترین پروژه های خود را ارائه می دهد. نمونه های مشتریان او شامل: آکادمی موسیقی بروکلین ، دانشکده معماری ییل ، نیویورک تایمز ، خیابان پنجم ساکس ، جت های نیویورک و موارد دیگر میباشند.
4_طراحی هویت برند:
میتوان کتاب را به 3 قسمت تقسیم کرد : پایه های یک برند – مراحل پیشرفت – مطالعات موردهای مختلف case studies
مدیر کمپانی بزرگ پنتاگرام – یکی از بزرگترین کمپانی های طراحی دنیا – پاولا شر ( Paula Scher ) میگوید : آلینا ویلر بهترین فردی هست که میتواند طراحی هویت و پایه های آن را توضیح دهد.
5_مثل یک هنرمند بدزد:
ی دیگر از کتابهای مهم طراحی گرافیک کتاب Steal like an Artist نوشته آستین کلئون میباشد. این کتاب اثری ارزشمند برای کمک به فرآیند خلاقیت هنرمندان در عصر دیجیتال است. در این کتاب میتوانید به مطالعه ده اصل مهم بپردازید که به شما در یافتن ذوق هنری مختص به خود کمک میکند.
6_کتاب المانهای سبک تایپوگرافیک:
این کتاب، کتابی ضروری برای تمام طراحان گرافیکی میباشد که در طراحیهای خود از تایپوگرافی استفاده میکنند. کتاب «المانهای سبک تایپوگرافیک» اولین بار در تاریخ ۱۹۹۲ توسط شاعر و مترجم و تایپوگراف کانادایی «رابرت برینگهورست» نوشته شد و خیلی سریع به یکی از مهمترین منابع تایپوگرافیک تبدیل شد.مخاطب خود را با مطالب قابل تمرین و تئوریکال و اطلاعات تاریخی به بهترین شکل راهنمایی میکند، که همچنین با مطالب عمیقتر و فلسفیتر درک بهتری از موضوع را به مخاطب خود میدهد. اگر به دنبال کتابی هستید که نکات کلیدی را برای شما توضیح دهد با خرید این کتاب پول زیادی را صرفه جویی کردید.
7_فکر کردن با نوع نوشته الن لوپتون:
به عنوان یک سرود ادبی برای نقش طراحی در ارتباطات تصویری، “فکر کردن با نوع” برای کسانی که می خواهند درک عمیق تری از این موضوع داشته باشند که انتخاب های چاپ نگاری نه تنها در رسانه های مختلف تغییر می کنند بلکه می توانند بر بیننده از راه های مختلف از نظر عاطفی تاثیر بگذارند.از برگه های سبک گرفته تا تزئینات و کپشن ها، کلاه های کوچک و فونت های ترکیبی، این یک راهنمای اختصاصی در مورد قوانین طراحی بوده و سپس نحوه شکستن آنها را آموزش می دهد.
8_چرا فونت مهم است:
طراح گرافیک و تایپوگراف، سارا هیندمن با کتاب چرا فونت مهم است، شیرجه ای به پشت صحنه ی علم فونت و انتخاب آن میزند و توضیح داده است که به چه دلیل استایل های مختلف فونت باز رفتار های متفاوتی از سوی مخاطب ما برای ما دارد.
9_عناصر سبک چاپی:
سبک چاپی و نایپوگرافی، یکی از پرطرفدارترین و مورد علاقهترین سبکهای طراحی گرافیک میباشد. این سبک در طراحی پوستر، جلد و لوگو استفاده بسیار دارد. نویسنده این کتاب، رابرت برینگهارست، طراح گرافیک و شاعری شناخته شده است. وی در این کتاب، به وضوح به شرح سبکهای مختلف تایپوگرافی پرداخته است.
10_کار خودت را نشون بده!:
کتاب کار خود را نشان بده از آستین کلوئن خیلی ها را در مسیر فریلنسینگ تشویق کرده است. داشتن استعداد به تنهایی در این زمینه کافی نیست، حتی بهترین طراح های دنیا هم اگر کارشان دیده نشود هیچگاه موفق نمی شوند.
11_100 ایده که طراحی گرافیکی را تغییر دادند نوشته استیون هلر:
از تکنیک گرفته تا سبک، بحث در مورد هدف و تکامل مفاهیم طراحی، این 100 لحظه که هر طراح باید در مورد آن بداند به شکل دادن این زمینه به طور کلی کمک کرده است.